Figge


Saknar dig som fan Figge!


Finaste Figge

2011-08-14

Nyklippt! =)


Ny soffa

Igår blev det så att jag Tobbe och Jenny for iväg och köpte hos en ny soffa.

Tror den kommer bli as snygg i nya lägenheten. Just ja! Har ju inte berättat att jag och Tobbe kommer flytta till  en lägenhet i Torvalla snart. En tvåa som vi ska fixa och göra om till vår egen :) Ska bli så skönt att flytta tillbaka till "stan" igen.

Det är super mysigt att bo i huset, men det är mycket små grejer som gör att det blir jobbigt. Som till exempel att jag inte har något körkort. Men oxå småsaker med själva huset. Det är inte riktigt som vi skulle vilja ha det, men samtidigt så vill man inte fixa till det heller eftersom det inte är ens eget. Så i lägenheten ska vi göra om och fixa som vi själva vill, inte för att vi är sådär super skillade på att renovera. Men vi får lära oss på vägen :) Vi har inte bråttom heller utan det får ta den tid det tar, rum för rum.

Nu är det dags att göra ett ryck här på jobbet, förresten jag gillar verkligen mitt jobb ;)



Nya soffan!

Hund myter

Hittade några intressanta myter på Fredrik Steens hemsida. Det är många människor som verkligen tror på dom här sakerna.

En ”kamphund” låser sina käkar i en fight.

Denna typ av hund har ingen anatomisk mekanik som gör att den kan låsa sina käkar. Precis som alla andra hundar öppnar och stänger den sin mun.

Däremot så kan man generellt säga att en hund, oavsett ras, med en rejäl kamplust ofta får ett mycket stabilt och säkert bett.
Men några låsningar är det inte fråga om, i alla fall inte rent fysiskt.

( Kamphundar kan inte låsa sina käkar men det kan vara otroligt svårt att få dom att släppa ett tag dom fått.)

Blandraser är friskare än rashundar.

Det är ett vanligt påstående som till hälften är sant och till hälften är falskt.
Om man tittar i försäkringsbolagens statistik över försäkringsrelaterade fall så blir saken glasklar.
Blandraser är ofta friskare än de sjukaste raserna. Blandraser är ofta sjukare än de friskaste rashundarna.
Blandraser är ju en blandning av olika raser och det syns i statistiken där den ligger mer eller mindre i mitten.
Blandrasen är alltså en absolut medelfrisk eller medelsjuk hund jämfört med alla andra raser.

En hund kan komma att ta över ledarskapet i familjen.

Det är också en mycket vanlig skröna där det inte kan bli mer fel. Det som ofta är orsaken till ett sånt påstående är istället stress och osäkerhet.
Hunden vill inte, kan inte vara en total ledare över en människa. Däremot kan människor vara så dåliga ledare så att hunden bara vill vara ifred och vill bort.

Det handlar om att hunden vaktar sin sovplats i soffan, att den vaktar sin mat, att den morrar åt barnen eller andra. Att den inte kommer på inkallning, att den drar i kopplet, att den är besvärlig vid hundmöten och så vidare.

Den otrygga och totalt ledarlösa miljön hunden lever i gör hunden osäker. Därför morrar den bland annat. Ofta så är lösningen i en familj på en morrande hund att ge den obehag. Obehaget gör hunden mer osäker och hunden morrar ännu mer.
Detta är en tragisk och mycket allvarlig situation eller läge.
Men att hunden har för avsikt att ta över ledarskapet, det är det inte frågan om.

 


59 hundar förbjudna i danska bostadsrätter

"Inför hundförbud för att öka tryggheten

Gärna tax och golden retriever – men i vissa bostadsrättsföreningar i Danmark är det förbjudet att ha raser som engelsk bulldogg, rottweiler och dobermann.

Regeringen har tidigare förbjudit 13 hundraser men föreningarna går ännu längre. Ett 60-tal raser står på deras svarta lista.

Krav på hundförbud har rests också i Sverige.

I bostadsområdet Skelagergårdene i Ålborg med 400 lägenheter har en majoritet av de boende röstat igenom ett förbud mot 59 hundraser för att öka tryggheten i området.

I en bostadsrättsförening i Fredrikshavn med 751 lägenheter har man infört förbud mot 60 hundraser och korsningar av dessa.

Hans Rosenberg, presstalesman på Svenska Kennelklubben reagerar starkt mot de danska förbuden.

– Det är inte hunden som är problemet. Det är människan i andra änden av kopplet som man ska vara rädd för. Ställ krav på hundägaren i stället för att införa förbud, tycker han.

”Trevlig sällskapshund”

I Sverige finns flera lagar som reglerar hundägares ansvar och som kan komma åt problemhundar som besvärar omgivningen. Är hunden en sanitär olägenhet finns hyreslagen, och handlar det om farliga hundar finns den nya tillsynslagen.

Bland de raser som de danska bostadsrättsföreningarna förbjuder finns bland annat engelsk bulldogg.

– Det är en trevlig sällskapshund. Det låter jättekonstigt. Kan man förbjuda den, då kan man förbjuda alla hundar, säger han.

Kan skrivas in i hyresavtalet

I svenska bostadsrättsföreningar har det på flera håll rests liknande krav som i Danmark. Och några lagliga hinder för att införa sådana hundförbud finns inte i Sverige.

Hyresnämnden i Stockholm har också fastslagit att det i princip är tillåtet för en hyresvärd att skriva in ett förbud mot farliga hundar i hyreskontraktet.

Men Alrik Hafström, jurist och hyresförhandlingschef på Fastighetsägarna, känner inte till att det har förekommit i praktiken. Inte heller att bostadsrättsföreningar tagit steget och infört sådana förbud.

– Diskussionen om olika förbud förekommer då och då. Men det begränsar möjligheterna när man vill sälja. Det brukar falla på det, säger Niklas Knight, vd och koncernchef för SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum AB.

Diskussion pågår

– Om man börjar införa förbud – vad blir då nästa steg? Ska vi förbjuda alla hundar? Om jag inte vill bo bland våldtäktsmän - ska vi då förbjuda dem också? undrar Hans Rosengren.

Svenska Kennelklubben har träffat bostadsrättsföreningar och diskuterat frågan om hundförbud, och man kommer att följa upp med fler möten i höst."

_______________________________________________


Vad är det som händer egentligen, ska alla hundraser förbjudas? Jag förstår att det finns folk som är rädda för hundar, absolut. Det finns människor som inte alls borde ha hund. Men ska alla vi hundägare drabbas av några människors okunnighet? Och framförallt, ska våra hundar drabbas av människors okunnighet?

Jag tycker att det är ägare som borde kontrolleras bättre, ska det verkligen vara en rättighet att alla får ha hund?
Jag personligen tycker att det ska införas någon slags prov/test innan man skaffar hund. För mycket beror på okunskap. Tror att många problem skulle lösa sig lätt om människor bara hade kunskapen. 

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta, men tror det räcker för den här gången..


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!