2012-08-16.

Saknar!


Andra hundar

Jag blir så less, eller inte less. Ledsen. 

Kira har svårt för andra hundar, hon gillar inte när okända hundar kommer fram till henne. Hon vill ha sin egen space. Det tar tid för henne att acceptera andra hundar. Ibland går det bra att möta hundar på promenad, ibland går det mindre bra. Men vi tränar, vi tränar på det varje dag. Att hon ska bli tryggare i hundmöten, och kunna ignorera dom.

Men, nu är det andra gången två stycken Jack russels (samma hundar båda gångerna) kommer framspringandes till oss på vår promenad.

Vi kommer i godan ro från affären och promenerar på en gång väg som går genom bostadsområdet där vi bor. 

Hundarna kommer springandes emot oss och morrar, och kira svarar tillbaka genom att morra och visa att hon inte vill ha dom nära.

Det sitter folk på uteplatsen ungefär 10-15 m ifrån oss, jag ber dom ta sina hundar. Men dom kommer inte fram och tar reda på sina hundar utan står och försöker kalla in dom. Fast dom ser att Kira verkligen inte uppskattar att ha dom springades runt benen.
Hon gör utfall mot dom flera gånger men dom fortsätter springa runt oss. Blir till slut tvungen att lyfta upp Kira i kopplet för att jag är rädd att hon ska komma åt och skada dom.

Till slut får mannen fatt i sina hundar och försöker skämta till hela situationen. 
Men jag tycker inte det är kul, inte kul ett dugg. 

Det förstör så himla mycket för Kira och mig i våran träning. Det kan ju även gå riktigt illa om olyckan är framme.

Kira är absolut ingen elak hund. Men hon har som sagt svårt för andra hundar. Hon har aldrig gjort någon annan hund/djur/människa illa så länge jag haft henne. Men jag vill inte chansa på grund av att andra inte kan hålla koll på sina hundar.

 
Bästa vänner <3


2012-08-16

Min fina vän!





RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!